Bli månadsgivare

2015 och 2016

Hur har ditt 2015 varit?
Både bra och dåligt, men det som har varit bra väger mycket tyngre än det dåliga.
 
 
Tror du att år 2016 kommer blir bättre?
Absolut tror jag det.
 
Blev du kär i år?
Blev två hästar som stal mitt hjärta. Eller tre, eller tio...
 
 
Vilket datum från 2015 kommer du aldrig glömma?
15/6, dagen då jag åkte till Irland.
 
Vad är din största framgång 2015?
Att jag började förstå ridingen och hästarna på ett annat sätt och fick en mycket bättre känsla för det.
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Vet inte riktigt...
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Lightning, min hund och katt, min familj.
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?
 
Shut Up and Dance - Walk The Moon
YMCA - Village People
Sledgehammer - Fifth Harmony
Fight Song - Rachel Platten
 
Vem har du umgåtts med mest?
Jag vet inte
 
 
Bästa minnet från 2015?
Uteritt på Lightning med pappa på cykel.
Irland.
Hopptävling på George i höst.
 
Är det något du saknar år 2015 och vill ha 2016?
Tror inte det.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat och filmat mer.
 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Snackat...
 
 
Favoritprogram på tv?
Ingen aning... Poldark var rätt bra, såg dock inte slutet på serien...
 
Vad fick dig att må bra?
Lightning, travet, Milton, min familj, Mimmi, vänner.
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2016?
Kämpa på! Ta travlicens och se till att tävla så mycket du bara kan i trav/monté. Ta dig an Lelle och rid honom så bra som möjligt. Lägg mer fokus på filmandet.
 

Litet boktips - Temeraire

Tycker alla ska ta och ge bokserien Temeraire skriven av Naomi Novik en chans. Läste den själv för några år sedan, kom dock bara till bok fyra då de  andra ännu inte hunnit bli översatta till svenska då. Men nu håller jag på att läsa om serien igen. Har redan tagit mig igenom första boken och ska nu börja på bok två. Dock på engelska denna gången. Sedan förra gången jag läste dem så har dessutom två nya delar kommit ut. Enligt Wikipedia ska sista boken komma ut under 2016.

Det är en fantasyserie (såklart det är det när det är jag som läser!) som utspelar sig under Napoleonkrigen. Vad som skiljer böckerna från verkligheten är att drakar existerar och att de används i kriget, precis som fartyg, då de har både kapten pch besättning, fast i luften
Det hela börjar med att Kapten William Laurence, en kapten i den brittiska flottan kommer över ett drakägg på ett franskt fartyg de tagit över, och det visar sig snart att ägget snart ska kläckas. Då det inte direkt anses särskilt fint att vara involverad med drakarna så är det inte någon som vill ha draken när det är dags för den att kläckas. Och det måste vara någon som tar den, för annars kommer den inte göra någon nytta för Storbrittanien. Så tillslut så är det Laurence själv som får ta hand om den vilket gör att han tvingas lämna flottan (vilket är mycket finare än att vara flygare) till sin fars besvikelse, och också sin egna besvikelse i början. Draken döper han till Temeraire.
Det är ungefär vad man kan säga utan att berätta för mycket.

Jag verkligen älskar böckerna. Sättet de är skrivna på, med ett ordentligt språk och dialoger som passar tidpunkten. Karaktärerna är riktigt bra skrivna också. Kan verka som en hel massa namn att komma ihåg i början (inte alls i klass med Game Of Thrones, jag lovar) men alla karaktärer är speciella på sitt vis och utvecklas genom alla böckerna. Dessutom är relationerna mellan alla jättebra skrivna. 


Jul

Firade jul i onsdags och igår. I onsdags var vi hemma hos mormor och igår hos min kusin.
Började lillejulafton med en tur ut till stallet där jag red Lightning på grusvägen (det var för halkigt i paddocken). Skrittade, travade och galopperade lite fram och tillbaka vilket gick superbra, han var supersnäll (om man räknar bort de där 15 minuterna han stod som fastvuxen i marken och bara rörde sig om man svängde bort från stallet... tålamod, tålamod...)
Sen åkte vi hem till mormor och åt god middag och sen glass och sen blev det julklappsöppning. Då fick jag presentkort på Hööks och Yogiboost, två bodybutters (clementin och moringa) från The Body Shop samt en tröja från H&M. Fick inte julklappar av familjen då vi fick dem dagen därpå.
 
Igår började jag också med stallet men jag red inte, så då blev det massor av godis och mys i hagen. Nöjd och överlycklig pålle, jadå!
Hos min kusin kollade vi först på Kalle Anka, såklart. Ingen jul utan det! Sen åt vi middag och efter det blev det julklappar. Fick där en ny kamera, en Canon EOS 750D, den illustrerade utgåvan av Harry Potter och Den Vises Sten, samt en pajamas. Tack så hemskt mycket! Sen så spelade vi julklappsspelet. Lyckades skaffa  mig en pendlarmugg man ska fylla med yoghurt och sen är det ett fack för t.ex. müsli i locket. Handtvål blev det också.
Foton från idag. Upprepade onsdagens ridpass. Usch, ser smällfet ut...