Bli månadsgivare

Dressyr

Blev lite dressyr idag för Lightning. Red fram och sen tog jag och både travade och galopperade över en bom jag lagt fram. Tänkte att jag kunde börja med något jag vet han tycker är kul och att skutta över bommar gillar han och det är ju så lätt att bara lägga fram en också. Sen red jag igenom ett dressyrprogram som jag pluggade in när jag var på Irland i somras. Har för mig att det också var officiellt för the Irish Pony Club också. Minns det fortfarande vilket är rätt otroligt då jag annars har uruselt minne. 
 
Kändes rätt bra, han gick i form och börjde sig fint på volterna. När det kom till galoppen blev det dock lite sämre. Han har en tendens att falla inåt såfort man fattar galopp så får jobba en hel del på det. Blir liksom att man trycker och trycker med innerskänkeln för att få honom utåt men då tar han det som att man vill att han ska öka, så han bara ökar och ökar och faller in på mindre och mindre volt. 
 
Avslutade med att "hoppa" över bommen igen bara för att få sluta när det är som roligast :)
 
 

Galopp, galopp, galopp...

Idag blev det en andra uteritt för Lightning. Gick faktiskt strålande, så stolt över honom. Har haft problem i hanteringen med honom, han har inte velat stå stilla på stallgången och tränset har han absolut inte velat ha på sig. Är inte speciellt kul när det tar både mycket tid och tålamod bara att göra honom iordning. Men idag provade jag att göra honom iordning lös i boxen vilket han verkade uppskatta. Stod så stilla och njöt. Tog dock då och då nått varv i boxen men det är ändå så mycket bättre än innan när han hoppat fram och tillbaka över stallgången. När det kom till tränsning så hade jag knäppt loss bettet från ena sidan av tränset så att jag kunde få på det utan att behöva få bettet i munnen på honom. Och det funkade riktigt bra, för när tränset väl satt på var det han gör en så stor grej av över.
 
När vi kom ut så tog han det väldigt lugnt. Skrittade lugnt på fram till att vi skulle lämna grusvägen och gå upp på gräset, det var han lite misstänksam på och stod en kort stund och funderade på om gräset verkligen inte skulle äta upp honom. Han är så go' och försiktig. Nästan gulligt. Sen mindes han var vi började trava förra gången så där blev han lite taggad och studsade och sparkade lite av glädje men lugnade sig när han besviket fick inse att vi bara skrittade förbi. När vi började trava efter ett tog han det riktigt lugnt och fint. Inget studsande och fisgalopperande utan bara trav rakt fram. När vi sen hade kommit genom sista svängen lät jag honom galoppera lite också och det gick superbra, blev kanske lite stark men det var inte så farligt. När vi vände tillbaka sen så lät jag honom galoppera lite till och då blev han väldigt pigg och ökade farten lite men det gick bra och han var i alla fall nöjd. När vi skrittade hemåt sen gick han så lugnt och fint på långa tyglar, bara det är en väldig skillnad från förra rundan då han bara taktade och hade bråttom.