Bli månadsgivare

Denna sporten <3

Skulle ju berätta lite närmare om loppet igår, så nu gör jag det. Värmingen säger jag inte så mycket om annat än att däcket small och att det för mig blev sjukt stressigt men sen löste sig. Selade sen av och tog det lugnt en stund. Selade sen på igenoch körde ut och joggade igång honom en stund. Sen defiliering, vilket gick bra. Hade varit lite nervös då jag hade nummer ett och att det innebar att jag behövde leda det hela och hälsa på domaren, men som sagt, det gick fint. Provstart där det råkade bli galopp nån meter, men sen gick det fint, kanske att han till och med var lite seg. 
 
Då detta bara var mitt första lopp så blev det lite "Jahapp, och nu då" när "tre minuter till start" utropades. Men travade en bit och vände sen om och travade till min distans, 1640. Blev först omstart vilket till större delen var mitt fel då jag var för tidig. Men sen kom vi iväg jättefint. Var ett annat ekipage på min volt, resterande sex ekipage låg på volter längre bak då de hästarna var bättre. 

Låg i ledning genom hela loppet. Hade i början det andra ekipaget på min volt bredvid men tappade dem efter en bit. Efter drygt 1000 meter kom en annan häst upp bredvid men gasade på och höll min ledning. Tänkte att om de skulle kört om så hade jag inte kommit förbi igen. Och det lönade sig. Hade ledning hela vägen till upploppet där vi blev omkörda en bit innan mål, men det gjorde inte mig något, jag var lika lycklig ändå! Inte nog med att jag blev tvåa utan jag insåg också hur jäkla mycket jag älskar denna sporten! Jag har efter så många år "hittat hem".  Körde på 2.02,5, Icelands rekord är 2.00,2 så tiden är jag också riktigt nöjd med då jag har varit dålig på att driva framåt och som snabbast kört på 2.10 innan. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: