Bli månadsgivare

Lilla tjejen

Körde för första gången i vuxenkursen på travet igår. Skitkul att äntligen få köra storhäst. Började med att tre av oss körde ut på slingan och joggade, jag körde en häst som kallas Diamanten och den var kul att köra. Pigg och framåt. Körde jag för långsamt började den passa vilket hände två gånger, men då var det bara att låta den trava framåt.

Efter det hade vi teori om foder. Intressant. Sista timmen spolade vi av hästarna och fixade med dem. Jag tog hand om en som kallas Gidde. Första selen och huvudlaget och sen spolning med linimentschampo. Sen in och linimenta och linda benen. Lite foder till pållen och sen hem.

Var absolut yngst i gruppen, såpass att jag hörde någon kalla mig "lilla tjejen". Blir att visa att jag är tuffare än vad jag ser ut.

Bild på mig och Isse från licenskursen i våras. Håller tummarna för att det blir något ponnylopp för min del nu i höst.

Fan ta Viasat

Jag älskar OS och som hästmänniska går jag länge och längtar efter all ridsport under OS. Nu har dock viasat tagit över rättigheterna till OS sändningarna. Innan var det SVT som hade hand om det. SVT är public service, det innebär att de får in pengar tack vare att folk betalar skatt. Viasat är däremot ett vinstdrivande företag som tar rätt bra betalt för sina kanaler. "Toppen, tänker de, nu jäklar gör vi det omöjligt för folk att se på t.ex. ridsport utan att betala extra, då när vi få in pengar."
OS ska väl ändå vara något som alla ska kunna se på...?

Idag har de under rätt lång tid sänt cykling, herrarnas landsväg. Det finns inte en enda svensk i det startfältet. Men ridsport där det finns flertalet svenskar med bra chanser, det kan de inte sända.
Tack vara viastas övertag av OS kommer jag i år inte kunna se någon OS ridsport överhuvudtaget. Kan ju verkligen hoppas att SVT tar tillbaka sina rättigheter till Tokyo 2020...