Bli månadsgivare

Body Worlds: Hälsa

Var och såg utställningen Body Worlds: Hälsa igår tillsammans med andra elever som läser naturkunskap 2 i samma block som jag, kände dock ingen. Bilder finns längst ned inlägget, bara varnar för er som kan tycka att det kan vara obehaglig med döda, uppöppnade kroppar.

Jag tycker att utställningen var väldigt speciell och den var sevärd, dock kan jag inte tänka mig att se den igen. 

För er som inte känner till utsällningen så består den av folk som efter sin död blivit konserverade för att ställas ut. Dessa människor valde gruvligt att göra detta. Fanns bl.a. en som satt och spelade schack och en fotbollsmålvakt. Har jag inte helt fel så "gör" de saker som de gjorde när de fortfarande var vid liv. På utställningen finns också mycket äkta organ och kroppsdelar (ben, hjärnor, matsmältningsystem osv.).

Jag anser själv att utställningen var något tung att ta sig igenom. Tanken på att dessa kroppar en gång varit livs levande människor är nästan otänkbar, att de en gång varit precis lika levande som mig själv. Man förstår nästan inte! Att se döda människor fick mig dessutom också att se inse människans dödlighet. Vi är inte odödliga och det som håller oss vid liv är endast organ av fett och kött. Det är en väldigt kall och hård sanning. Vi är inget mer än kött och ben. 

Utställningen var dock väldigt lärorik. Man fick se människans anatomi på ett annat sätt än som bilder i en bok. Det är på riktigt! Något obehagligt och jobbigt att se på, men lärorikt.

Kommentera här: