Bli månadsgivare

Pre-production och "Arrival"

Idag har jag varit ledig, disponibel dag i skolan och vår klass hade inget inplanerat. Var en väldigt härlig överaskning igår när jag kom på att jag kunde få sovmorgon idag. 


Vaknade vid niotiden men gick inte upp förrän 10.20. Åt frukost och slappade ett tag innan jag satte mig med mitt nya kortfilmsprojekt. Behöver liksom en film för att söka in på filmproduktionsutbildningar. Påbörjade min story board och känner att jag kom ganska långt. När jag var nöjd med dagens "pre-production" tog jag det bara lugnt och slappade. Vid kl. 16.20 åkte jag till Lund och såg på bio med Julia. Blev filmen Arrival som helt överlägset blev årets bästa film av de filmer jag sett i år. Älskar hur den skiljer så helt från andra filmer i "aliens kommer till jorden" filmer. Istället för våld handlar denna film om förståelse och vetenskap.

"Ett antal mystiska rymdskepp landar samtidigt på olika platser över hela världen. I USA sätts en elitstyrka samman under ledning av expert inom lingvistik, Dr Louise Banks, för att undersöka om rymdskeppets besättning har fientliga avsikter eller inte. Hon och hennes team arbetar dock under extrem tidspress då utomjordingarnas besök orsakat globala krisstituationer. Banks måste ensam fatta ett beslut som kan hota hennes liv - och förmodligen hela mänskligheten."
- SF Bio

Absolut värd att se!


Kommentera här: