Bli månadsgivare

Ajaj...

Sitter här på sängen och håller på att bli tokig. Benen är så rastlösa att det gör ont i dem. Blir så med dem ibland. Känner bara för att gå upp för en massa trappor eller något. Ska gå och borsta tänderna nu iallafall och ska då också försöka kyla ner dem lite. Kanske kan det hjälpa, annars flyger jag snart genom taket.


Leeera

Red Lightning efter travet. Skulle först ridit i hans hage men han flippade ur lite (aka jag fegade ur) och gjorde en jäkla bockning som höll på att få mig ur sadeln så jag red upp till en annan hage istället och skrittade där. Det gick lugnt och fint där. Blev lite trav på slutet också. Går inte att göra så mycket i denna jäkla lera bara. 

Beställde hem Hööks nya katalog i förgår, den kom sen igår. Är helt kär i det nya Fairfield schabraket, det blå- och vitrandiga. De randiga pikeérna är också superfina, ska absolut köpa en av dem.


Ett lopp närmare

Var dags för utbildningslopp idag igen. Skulle egentligen ha kört Kelly, men då det var lite brist på hästar fick jag köra Merzedes istället, att köra Russ är ju faktiskt lite roligare än shettisar, lite mer fart i dem, så Merzan blev bra. 
Joggade fram på lilla banan. Gick superfint om man bortser från en nästan krock med en häst med ryttare som plötsligt hoppade ut framför oss på banan för att sen skutta runt lite. Han var lite tittig, men kan "skylla" lite på att han bara är 4 år.
Defileringen gick bra. Provstarten (kör upp till starten och bara vänder) däremot. Vände upp, tyckte att han gick långsamt så jag smackade på lite. Pfttttt... Galopp! Tog tag i honom, pratade med honom, men nada. Fick väl till en sådär 50 meter trav på resten av sträckan. Sen körde vi ett antal provstarter (den andra sorten där vi alla startar samtidigt som i ett riktigt lopp) som alla gick toppenbra, stor guldstjärna på dem! 

En av de lyckade provstarterna.

När starten sen gick så gick det fint till och en början med. Dock så ville jag inte driva på bra nog då jag inte ville att han skulle börja galoppera, vilket ledde till att vi fick en stor lucka fram till de andra, som i sin tur ledde till att Merzan blev sjukt stark och försökte, jo ni gissar rätt, galoppera fram till de andra, vilket i sin tur ledde till att jag försökte få ner honom till trav vilket gjorde att luckan växte en sådär 30 sek. Tog iallafall rygg på en annan häst efter mer än halva loppet och därefter gick det helt ok.

Ett lopp närmare licensen nu iallafall. Nästa gång blir det teori och sitsträning för oss som också vill ha licens för monté.