Bli månadsgivare

You're just another brick and I'm a sledgehammer...

Förra fredagen var jag och såg Fantastic Beast and Where to Find Them med två klasskompisar. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag faktiskt att filmen var lite seg men den var helt okej om man bortser från det.
I lördags var jag på ridskolan och hjälpte till lite. Tog in och ut lite hästar och såg på knattelektionerna. Så duktiga de är de små, svårt att förstå att jag en gång varit som dem.
Fick också rida ut och skritta min ridlärares nya häst som är urläcker! Jag och en annan tjej skrittade ner till skogen och red en sväng där sen skrittade vi upp till den lilla skogen vi stallet och red rundan där också. Superhärligt även om det var lite kallt. Hästen var supertrevlig!
Foto: Jaana
 
I söndags var jag bara hemma och började på allvar fixa min ansökan till vidareutbildning. Börjar brinna lite i knutarna med sista ansökningsdatum i mitten på Januari till en skola jag vill ansöka till. Innan dess måste jag ha fixat ett bra ansökningsbrev och en bra kortfilm att söka med. Känner lite att chansen att komma in är minimal då det är en jäkligt bra skola med flertalet kända fd. elever. Men att söka skadar inte.
 
I måndags var det skola as usual. Skolans nya matsal öppnade. Önskar att detta hänt redan i ettan för matsalen är toppenbra med mycket plats och dessutom är maten bättre och det finns mer att välja mellan. På kvällen hade jag riding. Blev fri ridning och jag passade på att rida hela passet utan stigbyglar. Maijken var pigg och stark men jag tycker ändå att jag lyckades vid nått tillfällen.
 
Igår, tisdags var det skola som vanligt. Hade kamratstödjarmöte på förmiddagen och på kvällen hade vi öppet hus. Vi kamratstödjare fick som vanligt vara guider. Själv stod jag i skolans nya lokaler vilket var lite lurigt, hittar knappt själv där än. Var en kul kväll med mycket trevligt folk.
 
Idag började vi kl. 10 som kompensering för att vi var på öppet hus. Hade först Konstarterna i Samhället där vi ska skriva en debattartikel för eller emot fildelning. Därefter hade vi håla och då stack vi ut på stan. Jag och två kompisar skulle leta upp jultröjor, några sådana hittade vi dock inte men jag köpte en långärmad tröja som var prissänkt. Därefter hade jag matte och sen avslutade vi med engelska.
 
Nu har jag gjort klart en skoluppgift och skrivit lite till på mitt ansökningsbrev. Sängen väntar!
Rubrik: Text ur "Sledgehammer" med Rihanna. Fantastiskt stark och inspirerande låt. Såg Star Trek Beyond som låten är med i för nån vecka sen och sen dess har denna låt spelats non-stop.
 
 
 

Livet flyter på

Känner att jag har haft mycket att göra i veckan. Ridningen i måndags gick bra. På travet i tisdag hade vi teori om hästens träning och exteriör vilket var jätteintressant och givande.
Började i onsdags bli förkyld och nu sitter jag här och ser tillbaka mot tiden när man kunde andas med näsan.

Rid rakt människa!

Tävlade igår på klubben. Red Maijken som vanligt. Gick någorlunda ok även om hon var pigg och bara ville framåt. 
 
I 60 cm gick det fint. Gjorde dock en j*kla skitväg mot femman och självklart föll översta bommen. Surt som fasiken. Kom dock ändå fyra, men vad spelar en placering för roll när man rider som en sten. Aja, Maijken får stå ut med mig, någon gång går det ju ändå bra.
 
I 70 cm kom vi över femman bra. Klämde på lite extra och fokuserade helt på att komma rakt. På åttan däremot... Två sketna små utbrytningar. Satsade lite väl mycket då jag verkligen trodde hon skulle hoppa även om jag kom lite snett. Hade planerat den vägen redan när jag gick banan. Surt! På nästa tävling gör jag inte samma misstag, jag lovar. Fick dock en sån där aha-känsla då jag aktivt började använda mig av halvhalt innan hinderna och sen släppte på så att hon skulle kunna hitta avståndet själv. Sån jäkla bra känsla de gånger det funkade. Bara höll igen lite snabbt och sen framåt.
 
Höstens säsong har varit bra. Jag känner ändå att vi har gjort vårt och försökt hålla någorlunda hög klass på våra prestationer. Höjdpunkten är absolut när vi vann vår första dressyrtävling (även om vi bara var två i klassen...). Kände att vi gjorde så bra ifrån oss och jag lever fortfarande lite på den känslan jag hade under programmet. 
Tre hopptävlingar har vi startat i. Bästa var den andre, där kom vi både tvåa och trea och båda rundorna kändes så bra.
 
Gällande min ridning känner jag att jag utvecklat min ridstil. Jag har rätat upp mig något, jag jobbar mer med mina händer och har fått skänklarna längre bak när jag sitter ner. Känner bara att jag är så inspirerad inför nästa år! 
Skänklarna längre bak sa jag... Stolsits deluxe.
 
Redan på väg till nästa hinder. Allt fokus dit.