Bli månadsgivare

Rid rakt människa!

Tävlade igår på klubben. Red Maijken som vanligt. Gick någorlunda ok även om hon var pigg och bara ville framåt. 
 
I 60 cm gick det fint. Gjorde dock en j*kla skitväg mot femman och självklart föll översta bommen. Surt som fasiken. Kom dock ändå fyra, men vad spelar en placering för roll när man rider som en sten. Aja, Maijken får stå ut med mig, någon gång går det ju ändå bra.
 
I 70 cm kom vi över femman bra. Klämde på lite extra och fokuserade helt på att komma rakt. På åttan däremot... Två sketna små utbrytningar. Satsade lite väl mycket då jag verkligen trodde hon skulle hoppa även om jag kom lite snett. Hade planerat den vägen redan när jag gick banan. Surt! På nästa tävling gör jag inte samma misstag, jag lovar. Fick dock en sån där aha-känsla då jag aktivt började använda mig av halvhalt innan hinderna och sen släppte på så att hon skulle kunna hitta avståndet själv. Sån jäkla bra känsla de gånger det funkade. Bara höll igen lite snabbt och sen framåt.
 
Höstens säsong har varit bra. Jag känner ändå att vi har gjort vårt och försökt hålla någorlunda hög klass på våra prestationer. Höjdpunkten är absolut när vi vann vår första dressyrtävling (även om vi bara var två i klassen...). Kände att vi gjorde så bra ifrån oss och jag lever fortfarande lite på den känslan jag hade under programmet. 
Tre hopptävlingar har vi startat i. Bästa var den andre, där kom vi både tvåa och trea och båda rundorna kändes så bra.
 
Gällande min ridning känner jag att jag utvecklat min ridstil. Jag har rätat upp mig något, jag jobbar mer med mina händer och har fått skänklarna längre bak när jag sitter ner. Känner bara att jag är så inspirerad inför nästa år! 
Skänklarna längre bak sa jag... Stolsits deluxe.
 
Redan på väg till nästa hinder. Allt fokus dit. 
 

Kommentera här: