Bli månadsgivare

Uppdatering på livet

Har inte hänt jättemycket superspännande saker den senaste tiden. Under höstlovet bodde jag hos mormor de första dagarna och sem var jag hemma. Red Bina någon gång vilket har gått framåt. Styrningen har förbättrats och hon har börjat förstå skänklarna bättre och håller traven bättre.

I måndags hjälpte jag först till med en knattelektion. Rena motionspasset för min del. Phu! Därefter red jag Bina lite snabbt ute i paddocken. Tränade start och stopp vilket hon sköter väldigt bra.
Efter det hade jag lektion där jag red bästa Maijken. Vi tränade skänkelvikningar i både skritt och trav och sen galopperade vi på böjt spår över två bommar och räknade galoppsprång. Rolig lektion med mycket lärdomar. Avslutade dagen med att ta moppen hem i 3 minusgrader. Har aldrig frusit så mycket om mina fingrar!

I tisdags var det dressyrtävling. Red Bina i skritt och trav programmet vilket gick jättebra även om jag tabbade mig och tappade bort traven en liten bit. Var bara 3 poäng efter hästen som placerades framför oss. Så stolt över henne. Var dock bara tre i klassen och vi kom trea, men det gick helt klart över förväntan.
Red Maijken i det avancerade programmet. Gick väl helt ok. Dock var Maijken pigg och ville bara galoppera så fick avdrag för det. Men jag är ändå nöjd, gjorde vad jag kunde.

Igår, onsdags var det trav. Vi körde för andra gången ute på stora banan. Jag körde Diamanten vilket gick ok. Den stack inte så det var bra. Körde först ett heat på 1600 m i 1.40 tempo vilket gick bra. Dock är det omöjligt för mig att hålla i klockan. Jag har för små händer. Skojar inte, de är minimala! Körde sen ett heat till som skulle vara på 1.40 första 1000 och sen 1.30 sista 500. Gick dock lite fortare första 1000. Jag tycker att det gick ok. Varken uselt eller jättebra.

Rosetterna ligger fel. 3a med Bina och 2a med Maijken.

Kommentera här: