Bli månadsgivare

Skitstart...

Mitt första travlopp slutade med att jag kom näst sist. Men jag var ändå nöjd, jag blev inte diskad och det är huvudsaken. Jag körde ändå en häst som har lätt för att galoppera, tycker jag. Låg sist större delen av sista varvet men körde om hästen framför mig på upploppet och kom iallafall inte sist.

Nått lopp senare kommer det: Mercan har fått startförbud. Varför fattar ingen men han får iallafall inte gå sitt andra lopp. Tycker jättesynd om tjejen som skulle kört honom.
Redan där kom tankarna, det måste var jag som gjort något fel.
En stund senare kommer det som en käftsmäll, hans trav var oren under loppet och antagligen berodde det på att JAG kanske inte hade hållt i honom ordentligt. Sanningen är den att jag höll i honom HELA TIDEN, allt för att han inte skulle galoppera. Känns ju sådär lagom kul att få höra det efter att man gjort sitt första lopp och är hur nöjd som helst över att man inte blivit diskad.


Under sista loppet stod jag och lyssnade på en mamma jag aldrig träffat på innan. Hon stod och småpratade med hon som skulle kört Mercan i sista loppet. De kommer in på att han gick orent och mamman uttalar sig om att det berodde på att han gick med en oerfaren kusk. Önskar så jäkla mycket att jag bara öppnat munnen och sagt något i stil med "Ursäkta jag är denna oerfarna kusk du snackar om. Jag kan väl ingenting om hästar och trav. 15 år med ridlärare och instruktörer som tjatar om att jag ska ta mer i hästen är väl inte nog." Men istället valde jag att gå därifrån. Att höra sånt är så jäkla knäckande. Självkänsla på topp alltså! Allt känns skit och är deppig som bara den...  

Asså kom igen, travar en häst orent så gör den väl det. Se på ridhästar en häst som är sne i kroppen eller öm blir inte magiskt helt bra bara för att självaste Patrik Kittel sitter upp. Seriöst, jag har hållt på med hästar i 15 år. Det är skillnad på en häst som går orent och en häst som inte har tillräckligt mycket stöd i munnen. Och ja, jag kan erkänna jag är inte bäst på att alltid hålla, jag släpper gärna efter lite och låter hästen sträcka på halsen och söka sig nedåt. Jag vill att hästarna ska kunna gå i form och arbeta även om tygeln är lång. Igår däremot, jag höll i honom, jag plockade och gjorde allt i min makt för att han inte skulle galoppera. Dessutom kan jag tycka att det är konstigt att de låter en häst som de anser går orent trava ett helt lopp. Om det nu såg så fel ut så borde jag väl blvit diskad eller stoppad efter provstarten?

 

Kommentera här: