Bli månadsgivare

För jag vill rida dressyr

Om jag någon gång i mitt liv skulle starta en tävlingskarriär med häst så skulle jag hålla på med dressyr eller hoppning. Det är något magiskt med dressyren. Lyssnade på Ridpodden på bussen när jag åkte till skolan. Var ett avnsitt med Kristian von Krusenstierna där han huvudsakligen talade om ridskoleridning. Mot slutet av podcasten sa han något riktigt tankeväckande. En hopphäst som får ett hinder framför sig vet att den ska hoppa, men en dressyrbana är för en dressyrhäst bara ett tomt pappersark. Inte helt ordagrant men något i denna stilen sa han. För hopphästen är det ganska klart vad den ska göra, den ska hoppa över de hinder ryttaren styr den emot. En dressyrhäst måste däremot vara extremt lyhörd för att förstå vad den ska göra. Klart att båda sporterna är extremt svåra men bara hela grejen med att en dressyrhäst är helt beroende på sin ryttares signaler är jättehäftigt. Den kommunikation som sker är helt otrolig! 
 
För att vara ärlig så har jag alltid varit en hoppmänniska men det sista halvåret har jag varit heltänd på dressyr! Taggad på dressyrtävlingarna nu i vår! Men innan dess så undrar jag om ingen vill skänka mig en Grand Prix läromästare och en toppentränare? 
 
Nädu, jag lär nog inte göra några piaffer förrän jag fått koll på handen och skänkeln och slutar vara så jäkla framåtlutad... Har verkligen saker att jobba på denna terminen. Hmm... Ibland önskar jag nästan att jag inte endast fastande för de superspeedade hästarna (ahem... Majken...), ibland hade det liksom varit gött att rida en välutbildad läromästare så att jag bara hade kunnat fokusera på HUR jag rider.
 

Sportlov på G...

Sista dagen innan sportlovet kör igång. Bara att stå ut nån timme till! 
Har svenska 10.45 så ska bara sitta i biblioteket fram till dess. Ska se om jag kan få lite svenskaarbete gjort inför lektionen. Efter svenskan väntar lunch och därefter är det film och tv produktion fram till 15.30. Ska bara sitta ensam och klippa film hela den lektionen.
 
Sportlovet kommer att bli allt annat än lov. Ska jobba med svenska, historia, gymnasiearbete, engelska och med en kortfilm till en av mina universitetsansökningar. Wheeeew... 
2006. Lilla Milton med Castor och Simson i bakgrunden.
 

Går i motvind

Veckan som gått har känts usel om jag får vara ärlig. Min extrema trötthet har slagit tillbaka med full kraft. Har funkat helt okej under skoltid, har dragit i mig Berocca Boost på mornarna och det hållt mig någorlunda pigg under dagen. När jag har kommit hem har jag däremot lagt mig på soffan och bara halvsovit fram tilll middagen. Onsdag däremot, tjohej... Glömde bort att ta Beroccan och satt och halvsov hela dagen. Så sjukt pinsamt när läraren mitt under pågående lektion plötsligt står mitt framför mig och undrar om allt är okej. Jag ville bara sjunka genom golvet. Fick ju kortfattat svara att: "ja det är okej, det bara blir såhär ibland." 

Helgen känns halvt meningslös, har sovit bra men ändå var jag grymt trött när jag gått upp. Var i stallet i lördags och fixade med ett skolarbete, kom hem och bara sov på soffan hela eftermiddagen. Samma sak idag, gick en långpromenad i skogen och sen har det bara varit soffan som gällt. 
Detta kan inte vara vanlig tonårströtthet, det är jag tvärsäker på...

Nu ska jag snart sova, ska bara se på ett kort avsnitt av en serie jag hittade i helgen. Trollhunters heter den. Animerad härlig och rolig Dreamworks serie av Quentin Tarantino med den saknade Anton Yelchin i huvudrollen. Lätt att se på även i mitt utmattande tillstånd.