Bli månadsgivare

Idag var pållen "dyr"

Tjena! Har lite flyt i ridningen just nu så kände att det kunde vara kul att börja blogga med.
Har spenderat hela helgen på Flyinge. I lördags tittade jag Ingrid Klimkes clinic. Mycket lärorikt! Har sett upp till henne länge och ser upp till henne ännu mer nu. Gillar att hon var noga med att ryttarna skulle beröma sina hästar. 
Hjälpte också till med lite småfix inför DUS ungdomsdag som var dagen där på. På kvälle fixade vi lite med hindermaterial och så och sen avslutade vi med pizza. Supermysigt!
 
Ungdomsdagen var trevlig. Mycket folk och mycket för oss funktionärer att göra. Kikade på polisrytteriet som var där med sina hästar och wow vad modigs pållar! Var också clinic med Pontus Hugosson och Lisen Brat Fredricson. Jättebra clinic från Lisen. Mycket pedagogisk! 
 
Idag var det dags att sätta mina nya kunskaper på prov. Red markarbete på Maijken.
Helt underbart mjuk och fin! Inget springande alls. Började skritta fram och sen jobbade jag lite med att få henne att flytta sig för skänklarna. Blev lite skänkelvikningar, bakdelsvändningar och öppnor (första gången öppnorna faktiskt var helt ok). 
Travade fram och gjorde även där nått försök till en öppna. Fin och avslappnad som bara den. Riktig "wow-känsla". Galopperade och gjorde lite tempoväxlingar.
 
Gjorde sen en övning från Klimkes clinic. 
De röda strecken är bommar som jag höjt upp lite med sockerbitar (ca. 15-20 cm). Red som på bilden i en åtta. Provade först i trav bara för att få en känsla för av övningen. Sen gjorde jag den i galopp och det gick verkligen jättebra! Gick bättre än jag väntat mig. Blev för det mesta rätt galopp och vi kom relativt rakt. Verkligen jättenöjd! Har nog aldrig gått så bra nån gång innan!
 
 

Kommentera här: